Владата изрази жалење затоа што на Супер-купот во Скопје имало само македонски ора

Портпаролот на владата на Република Македонија Миле Бошњаковски изрази жалење во име на Владата на Република Македонија затоа што на свечената церемонија на отворањето на Супер-купот на Европа во Скопје немало ора кои го претставувале мултиетничкиот концепт во државата.„Владата на Република Македонија не беше дел од Уметничкиот концепт на Суперкупот на УЕФА. Уметничката идеја беше направена од претходната влада и Фудбалската Федерација на Македонија како организатор. Новата Влада само технички ја подржа организацијата на Европскиот Суперкуп. Изразуваме жалење за тоа што ФФМ како организатор не посветила внимание на мултиетничкиот концепт на нашата држава“, изјавил портпаролот на Владата Миле Бошњаковски, пренесува порталот Журнал.мк.

Да погледнеме уште еднаш за што жали владата на Република Македонија:
 
„Владата на Република Македонија не беше дел од Уметничкиот концепт на Суперкупот на УЕФА. Уметничката идеја беше направена од претходната вл

Пронајдете не на следниве мрежи: