Владата ќе продолжи да инвестира во студентските домови

Loading...

Владата ќе продолжи  да инвестира во студентските домови.Министерот Спиро Ристовски посочи дека оваа Влада досега има вложено 200 милиони денари во подобрување на условите и реконструкција на студентските домови.
-Се работеше на нови објекти во студентскиот дом „Стив Наумов“. Направен е посебен проект за медицинарот кој ќе се руши и гради во целост, истакна Ристовски.
Министерот одговарајќи на обвинувањата за условите во студентскиот дом „Гоце Делчев“, рече дека веднаш по изборите ќе се работи на подобрување на условите во овој студентски дом во летниот период поради помала фреквенција на студенти.Министерот Спиро Ристовски посочи дека оваа Влада досега има вложено 200 милиони денари во подобрување на условите и реконструкција на студентските

loading...
Loading...