Власта го сака шаторот зошто во него умираат водачите

Loading...

Филип Петровски – Човекот кој ја обележа ’97-та годинаПостои книга наречена „Летот на шаторските крила“, која вчера ја добивме на подарок и нè заинтригира да фрлиме еден поглед на минатото, на она што ја обележа 1997-та година. Автор на книгата е Мирослав Спироски.
Во самиот почеток наидуваме на поднаслов „Гневот на Сенките“ во кој наместо вовед започнува еден реален опис на херојството собрано во еден обичен студентски протест предводен од Филип Петровски, тогаш студент во педагошкиот факултет. Причината односно капката која ја прелива чашата е последниот закон за педагошкиот факултет кој воведува албански јазик.
„Не погледнаа колку е високо угоре. А крилата им беа нежни. Да, само Шаторски!. Методологијата пак на правдољубието им беше Штрајк со глад, со што може да се допрат височините, а оттаму да се види колку е длабоко удолу каде што во една чудна, наметната невиделица, мижуркаше Македонија – Земјата библиска на народот македонски.“ – Пишува Мирослав во првата страна од книгата.
Повеќе на следниот ЛИНКПостои книга наречена „Летот на шаторските крила“, која вчера ја добивме на подарок и нè заинт

loading...
Loading...