ВМРО-ДПМНЕ го прифати правилото „победник со победник“ и тогаш кога немаше потреба

Loading...

Во Македонија се воспостави неформално правило – победник со победник, односно победникот од македонскиот да коалицира со победникот од албанскиот блок, потсети потпретседателот Никола Тодоров во интервју за ТВ НОВА.-Правилото беше востановено како резултат на разговори, сугестии, ставови и на меѓународната заедница. Правилото беше прифатено, а спроведено дури и во време кога ВМРО-ДПМНЕ немаше потреба да земе ниту еден партнер бидејќи имаше мнозинство во парламентот.  И покрај тоа, коалиравме со победникот од албанскиот блок. Сега се убива овој неформален концепт и од овој момент натаму тоа правило не би требало да се применува во државата, истакна Тодоров-Правилото беше востановено како резултат на разговори, сугестии, ставови и на меѓународната заедница. Правилото беше прифатено, а спроведено дури

loading...