ВМРО-ДПМНЕ нема ништо против Албанците и не сака да ги повреди, но платформа подготвена во Тирана е мешање во внатрешната политика на Македонија

Loading...

-За разлика од претходно на протестите кога се уништуваше, се палеше, се протестираше и се тепаа полицајци, овој пат луѓето протестираат на мирен начин, а ме изненадија некои од изјавите кои денеска ги слушнав дека тие биле фашисти, бидејќи тие без правење на никакво зло излегувале на улиците и протестираат, тие што ги кажаа овие изјави мора да се извинат бидејќи тоа не е точно, вели Тодоров.Тој на прашањето околу унитарноста и уставноста на Македонија вели дека:
-ВМРО-ДПМНЕ нема ништо против Албанците и не сака да ги повреди, тие се наши комшии, сограѓани и ВМРО-ДПМНЕ со ништо не сака да ги навреди, но она што се случи во Тирана и застанаа една против друга држава е несфатливо. За мене е несфатливо како за граѓани со кои седиме заедно и во собрание и на улица, некој од надвор да им решава и да им се меша за ситуацијата внатре. Таквата уцена која е направена во друга држава и мислам дека и имаше на маса ставено и карта од голема Албанија мислам дека не е добро за државата, а со тоа некој сака да ја подели државата. Албанските граѓани кој ја сакаат оваа држава мора да ја отфрлат таа платформа за да никој од надвор не ни се меша во државата.
-Брат со брат, сосед, комшија се караат до тој степен како пратктично да се раскинува македонското ткиво, ние можеме да се несогласуваме за политички идеи, партии, но не може да се расцепуваме за националните интереси, појасни Тодоров.Тој на прашањето околу унитарноста и уставноста на Македонија вели дека:
-ВМРО-ДПМНЕ нема ништо против Албанците и не сака да ги повреди, т

loading...