ВМРО-ДПМНЕ нема ништо против Албанците, како партија има направено многу за Албанците

Loading...

ВМРО-ДПМНЕ нема ништо против Албанците, изјави во вчерашната „Топ тема“ на телевизија Телма членот на ИК на ВМРО-ДПМНЕ, Никола Тодоорв.–Прво, сакам да расчистам нешто. ВМРО-ДПМНЕ нема ништо против Албанците. Напротив, ВМРО-ДПМНЕ како партија има направено многу  за Албанците и за сите граѓани и ВМРО-ДПМНЕ не сака да ги дели граѓаните по етничка основа. ВМРО-ДПМНЕ се залага Македонија да опстои како мултиетничка држава, а не како бинационална држава. Тоа е концептот на кој ние се спротивставуваме, рече Тодоров–Прво, сакам да расчистам нешто. ВМРО-ДПМНЕ нема ништо против Албанците. Напротив, ВМРО-ДПМНЕ како партија има направено многу  за Албан

loading...