ВМРО ќе ја отстапи зградата на „Димче Мирчев“ за студентите на „Гоце Делчев“

Loading...

Откако насекаде обиколија фотографиите од ужасната состојба за условите во кои живет студентите во СД „Гоце Делчев“ конечно се појави одлична вест!Највисокото раководство на ВМРО-ДПМНЕ, на чело со премиерот Никола Груевски, утринава на итен состанок решило да и стави крај на мизеријата во студентското престојалиште.
Имено, партијата едногласно одлучила згрдата на „Димче Мирчев“ број 20 да ја отстапи на студентите кои досега престојуваа во руинираниот дом.
– Среќна сум што можам најмногу да помогнам – изјави Силвана Бонева чии синови имаат по еден стан во фамозната зграда.
Ужасните фотографии од студентскиот дом го обиколија светот кој се згрозуваше во какви услови живеат идните академски граѓани од Македонија.
– Не сите студентни потекнуваат од просечно семејство, затоа ние што ја имаме таа среќа имаме обврска да помогнеме – додаде заменик-министерката Соња Лепиткова која исто така има стан во објектот на „Димче Мирчев“.Највисокото раководство на ВМРО-ДПМНЕ, на чело со премиерот Никола Груевски, утринава на итен состанок решило да и стави крај на мизеријата во студ

loading...
Loading...