Внимавајте: Емот- иконите можат да бидат искористени против вас на суд!

Loading...

Следниот пат кога ќе сакате да пратите смајли на Facebook Messenger, Viber или некоја друга платформа, обрнете повеќе внимание. Имено, истото може да биде употребено против вас на суд…Без разлика дали станува збор за текстуални смајлија или анимирани слики, емот-иконите навлегоа во нашиот дигитален јазик. Веќе е стандардна процедура да ги искажуваме нашите емоции преку смајлија, но работите некогаш може да отидат предалеку.
Fletcher Babb е новинар кој сакал да ја истражи идејата дека Instagram може да биде искористен за купување на нелегални супстанци (дрога). Тој се претставувал како купувач и откако потврдил дека постојат луѓе што продаваат дрога на оваа социјална мрежа, ја откажал трансакцијата во последен момент.
Неговиот „дилер“ не бил среќен со оваа одлука, па затоа напишал јавен статус на Instagram, кој содржел емот-икона од пиштол и смајли со замижени очи.
Повеќе на: gsm.mkБез разлика дали станува збор за текстуални смајлија или анимирани слики, емот-иконите навлегоа во нашиот дигитален јазик. Веќе е стандардна процед

loading...
Loading...