ВНИМАВАЈТЕ: Не заборавајте ја оваа работа ако планирате да отпатувате во Венеција

Градскиот совет на Венеција донесе одлука според која ќе се казнуваат туристите кои по прекрасните улици ќе влечат куфери со тврди гумени тркалца.Имено, околу 60.000 туристи секојдневно ја посетуваат Венеција, а куферите со тркалца создаваат бучава.
Одлуката на Градскиот совет ќе почне да се применува од мај наредната година, а нема да се однесува на жителите на Венеција.
За сите кои нема да го почитуваат законот, предвидена е казна од 500 евра.
Што се однесува на туристите, тие и понатаму ќе можат да ги влечат своите куфери по улиците на Венеција, но само ако на нив има тркала на пумпање кои не произведуваат толкава бучава.
Единствен проблем е што е тешко да се најдат такви куфери, но еден парламентарец има решение за тоа.
– Одлуката нема да се применува до мај, така што една или две компании ќе можат да произведуваат куфери со тркала на пумпање, порача Маурицио Дориго.Имено, околу 60.000 туристи секојдневно ја посетуваат Венеција, а куферите со тркалца создаваат бучава.
Одлуката на Градскиот совет ќе почн

Пронајдете не на следниве мрежи: