Внимавајте- ова е најопасната секс поза

Неодамнешната студија од Универзитетот во Бразил објавена во списанието „Advances in Urology“, открива дека сексуалната поза кога жената е озгора може да биде мошне опасна.Истражувачите ги проучувале исклучиво само повредите кај мажите, па ова не е целосна студија, но она што го дознале истражувачите е дека околу 50 отсто од мажите што пријавиле повреди со истите се здобиле кога нивната партнерка била горе.
Меѓу другите пози што предизвикуваат повреди се и „кучешката“ и мисионерската поза или само 28 отсто. Сепак пред да одлучите да престанете да ги практикувате овие позиции треба да ви биде јасно дека повредите на пенисот се сепак мошне ретки.
Иако позата кога жената е горе е опасна, сепак таа не е толку страшна, затоа што повредите се мошне ретки, така што не постои реална статистика за тоа. За време на 13 години додека се спроведувала студијата, само околу 100 мажи пријавиле дека се здобиле со повреди.Истражувачите ги проучувале исклучиво само повредите кај мажите, па ова не е целосна студија, но она што го дознале истражувачите е дека околу 50 о

Пронајдете не на следниве мрежи: