Во Австралија плетат џемпери за болните пингвини

Loading...

Австралиската фондација за заштита на пингвините покренала иницијатива за собирање на џемпери за болните пингвини. Фондацијата користи џемпери за рехабилитација на пингвините кои беа загрозени од нафтените дамки од рибарските бродовиЗатоа, таа започна програма наречена „Ноќи за природата“ во која се плетат џемпери. До сега биле сплетени околу 300 џемпери благодарение на волонтерскиот труд. Меѓутоа, тоа не е доволно и фондацијата ги повикува сите што сакаат да се приклучат во плетењто џемпери.
Џемперите му помагаат на пингвините да ја одржуваат топлината и ги спречува со клуновите да си ги чистат мртвите пердуви кои се изумрени од нафтените дамки.Затоа, таа започна програма наречена „Ноќи за природата“ во која се плетат џемпери. До сега биле сплетени околу 300 џемпери благодарени

loading...
Loading...