Во џамиите во Ирак „врие“ од огласи за продажба на христијански робови

Во џамиите на Ирак се шират рекламни огласи за продажба на христијани. Ваквата вест предизвика загриженост кај светската јавност.„Од 30 до 40 годишни – 35 илјади динари, од 10 до 20 годишен – 150 илјади динари, за 6 годишни – 200 илјади. На еден човек може да му се продадат најмногу три робови“.
Вака гласи огласот кој го пренесе раководителот на меѓународниот оддел на Императорското православно палестинско здружение, Олег Фомин, на прес конференцијата во Москва.
Фомин ја повика меѓународната јавност да реагира на ваквите факти „затоа што живееме во 21 век“.„Од 30 до 40 годишни – 35 илјади динари, од 10 до 20 годишен – 150 илјади динари, за 6 годишни – 200 илјади. На еден човек може да му с

Пронајдете не на следниве мрежи: