Во Германија забележана рекордна колона автомобили од 350 километри

Поради штрајкот на машиновозачите од железничкиот превозник на сојузната република по главните патишта на западноевропската земја е создаден хаос.Поради протестот на вработените, кој почна денес, луѓето место возови се принудени да користат автомобили. На некои места метежот достигнуваа до 350 километри.
Властите во главниот град на Германија стравуваат дека поради штрајкот може да пропадне прославата по повод 25 години од падот на Берлинскиот ѕид.Поради протестот на вработените, кој почна денес, луѓето место возови се принудени да користат автомобили. На некои места метежот достигнуваа до 35

Пронајдете не на следниве мрежи: