Во Македонија има 2 милиони „експерти“!

Loading...

Во денешено време  во Македонија имат 2 милони тренери кој сите се стручњаци во сите можни спортови на кој учествуват Македонија… Ете моментално се играт ЕП Кошарка, одам да гледам во кафич и околу мене слушам луѓе: “море чор еден не го гледаш него?„ “абе што туку фрлаш тројка мореееее, незнајш ни двојка да погодиш„ “леле кај го кладе овај да играт утакмицава„ И така натака сите да биле на местото од одредениот играч сигурно ќе фрлеле кош.. Не е само за кошарка работава туку за сите можни спортови.. Кога победвиме сите навиваме за Македонија, кој од кого поголем патриот.. Кој од кого погласна музика в`кола. Кога губиме сите со прстот кажвиме спрема другиот.. тој бил крив, онај бил крив.. “не бе кај не бивало нас за Кошарка„ страшна работа.. Ама такви сме што да прајме… Судијата бил грк, кај се редело грк на утакмица со Македонија… Ам ти што трчаш на одмор во Халкидики море?! И кога те прашвет таму од кај си, сигурно ќе кажиш дека си од Скопје, з`ш трте ти е да кажиш Македонија. А на плоштад на цел глас е пејш “излези момче…„ Се молам за нашите кошаркари да ги победет барем последните 3 утакмици, з`ш иначе ќе одет во историја како “екипата која не стигна во втората рунда на ЕП во Словенија„ – наместо “екипата која беше 4та на ЕП во 2011, се квалификува замалце за Олимписките игри во Лондон и беше на Европското првенство во Словенија„
Извор: ohrigani.mkЕте моментално се играт ЕП Кошарка, одам да гледам во кафич и околу мене слушам луѓе: “море чор еден не го гледа

loading...
Loading...