Во мавровско-реканскиот крај до 13 часот гласале 2.102 граѓани

Гласањето во општина Маврово-Ростуше се одвива непречено и без проблеми на сите 39 избирачки места, информира Тамара Смилеска претседател на ОИК.Според нивните информации до 13 часот во мавровско-реканскиот крај од вкупно запишаните 8.964 граѓани, правото на глас го оствариле 23,4 проценти, односно 2.102 граѓани.
Правото на глас вчера им беше овозможено на 34 лица кои претходно се пријавиле како болни и изнемоштени.Според нивните информации до 13 часот во мавровско-реканскиот крај од вкупно запишаните 8.964 граѓани, правото на глас го оствариле 23,4 проценти,

Пронајдете не на следниве мрежи: