Во петок ќе се отвори првиот ресторан на „Goody`s“!

Loading...

Во петок во „Веро Центарот“ во Скопје ќе биде отворен првиот ресторан на ланецот за брза храна „Гудис“, а франшизата ја има Веропулос – Скопје.Приказната за Гудис почнала во 1975 година во Солун со воведување целосно нов концепт во бизнисот со брза храна.
Гудис, денес, има над 130 ресторани во Грција,  два на Кипар и еден во Тирана. Главна цел на компанијата во моментов е проширувањето на странскиот и грчкиот пазар, при што е  планирано да започнат со работа дури 22 ресторана во повеќе земји.
Дневно, имаат 500.000 потрошувачи.
„Огромно задоволство ни претставува фактот што го отвораме првиот Гудис и со тоа полека се движиме кон остварување на нашата главна цел за оваа година, а тоа е забрзан пробив на странските пазари. Среќни сме што имаме можност на скопјани да им понудиме ново место во мапата на ресторани, место со вкусна и деликатесна храна, да ги понудиме уникатните вредности на грчката кујна, квалитетна и брза услуга од нашите вработени, разновидна храна подготвена според највисоките стандарди за квалитет, со специфичен медитерански вкус“, вели , генералниот директор на Веро – Костас ТеодосијадисПриказната за Гудис почнала во 1975 година во Солун со воведување целосно нов концепт во бизнисот со брза храна.
Гудис, денес, има над 130

loading...
Loading...