Во последната карикатура го ПРЕДВИДЕЛЕ МАСАКРОТ: „Во јануари ќе имате атентат во Франција“

Loading...

Стефан Шарбоне, убиениот уредник на весникот „Шарли Хебдо“, со својата последна објавена карикатура го најави парискиот масакр. На неа се наоѓа Талибанец, над чија глава пишува: „Сѐ уште нема атентати во Франција“.На тоа, друг му одговара: „Причекајте, имаме време до крајот на јануари да ви ги пренесеме неговите поздрави“.
Во 2012 година, Шарбоне беше ставен на списокот со лица кои се бараат живи или мртви поради извршени злосторства кон Исламот, кој беше објавен во весникот на Ал Каеда. Токму поради тоа, тој се наоѓаше под полициска заштита.
Светот беше згрозен од видеото кое осамна на интернет, а на кое се гледа терористичкиот напад кој беше изведен во редакцијата на весникот „Шарли Хебдо“ ЛИНК
Еден од џихадистите им се предаде на полицајците, додека двајца се сѐ уште бо бегство. Потерата продолжува! ЛИНК
На тоа, друг му одговара: „Причекајте, имаме време до крајот на јануари да ви ги пренесеме неговите поздрави“.
Во 2012 година,

loading...
Loading...