Volkswagen XL1 номиниран за наградата „Врвен Меѓународен Дизајн“

Loading...

Автомобилот кој троши 1 литар произведен од страна на Volkswagen е претставен во дизајн музејот во ЛондонСветски најефикасниот plug-in хибриден автомобил, Volkswagen XL1, е изложен во дизајн музејот во Лондон, заедно со други совршени дизајнерски производи кои се исто така номинирани за наградата во различни категории, од 26 март до 25 август. Седма година по ред се доделуваат овие награди и на едно место се собираат врвните оригинални иновации, преку кои се прикажува најдоброто од повеќе области: архитектура,  дигитална технологија, мода, мебел, графика и превозни средства.
Накусо XL1 беше произведен како едно литарски автомобил, кој има потреба од само еден литар гориво за да помине 100 km, а емисијата на CO2 изнесува 21 g / km.Светски најефикасниот plug-in хибриден автомобил, Volkswagen XL1, е изложен во дизајн музејот во Лондон, заедно со други совршени дизајнерски произ

loading...
Loading...