„Волшебна Нова 2015“ и најава за викендот

Loading...

Вториот ден од Волшебна Нова 2015 помина во знакот на Театарот за деца и младинци, Златните славејчиња, Чил Плеј, иако температурата беше под нулата, почна да врне и снежи, присутните уживаа, се топлеа со греено вино и чај, како и се засладуваа со колачиња, а најмладите се сликаа со Дедо Мраз, Лижавчето, Еленчето и Колачето.Денес, новогодишниот маркет започнува со работа од 11 часот, а музичката програма започнува во 12 часот со Театарот за Деца и Младинци.
Интересна за најмалите и возрасните ќе биде украсувањето на Елката со Лего коцки во соработка на Лего Стем Академијата.
Посебно возбудлива е Дедомразовската трка која што ќе се случува во недела, на 28 декември со почеток од 12 часот.
Сите што сакаат да учествуваат треба да се пријават он-лајн на www.prvdovrv.mk/dedomrazovskatrka или на Инфо пултот во парк Жена Борец.
Првите 500 пријавени добиваат подарок Дедомразовски костум.
Повеќе податоци за Волшебна Нова и Дедомразовската трка можете да добиете на следните два линка:
https://www.univerzalna.com.mk/detail.php?koj=103
https://www.univerzalna.com.mk/detail.php?koj=102
Денес, новогодишниот маркет започнува со работа од 11 часот, а музичката програма започнува во 12 часот со Театарот за Деца и Младинци.
Инт

loading...
Loading...