Вознемирувачко видео: Ал Каеда погубува седум борци!

На оваа вознемирувачка видео снимка може да се види како милитанти од Ал Каеда погубуваат седум лица од ривалската сириска фракција. Седуммината жртви се клекнати на колена и се погубени со пиштол еден по еден. Видеото е снимено со мобилен телефон.Видеото е ставено на интернет од страна на мониторинг група за човекови права и според познавачите на приликите во Сирија вооружените лиа се припадници на фракцијата Исламистичка држава во Ирак и Левант или ИСИЛ кои се борат против режимот на Асад во Сирија и го искористија вакумот во организацијата на бунтовниците и го презедоа лидерството во вооружената опозиција.
Видеото е направено во северниот сириски град Атариб, но неговата автентичност не може да се потврди од независни извори.Маскиран напаѓач заробените седум, лица гласно ги идентификува како припадници на бригатата Гураба ал – Шам, една од првите ислам,иостички групи кои се кренаат против режимот на Асад.Откако почна вооруженото востание во Сирија во 2011 година над 100.000 лица загинаа и милиони останаа раселени.
Видеото не се препорачува за лица под 18 година и лица со здравствени проблеми.
 
Видеото е ставено на интернет од страна на мониторинг група за човекови права и според познавачите на приликите во Сирија вооружените лиа се припад

Пронајдете не на следниве мрежи: