Вознемирувачко видео: Како проруските бунтовници го уништија украинскиот баталјон со 300 доброволци?!

Борците на специјалниот баталјон “Ајдар” составен од доброволци од Харков, Ужхород, Луганск и Киев се судрија со националната одбрана на Донецк.Специјалниот баталјон го формираа активисти кои изведоа воен удар во Украина. Конфликтот се одржа на 18 јуни од 14-17 часот. Баталјонот е формиран од страна на 300 волонтери, и дека станува збор за нив ќе видите во видеото, бидејќи ниеден заробен и ранет член на украинскиот доброволен одред не беше пријателски расположен кон  кон про-руските бунтовници.
Дури и тешко ранетиот волонтер не побараза помош, иако се превитка од болка.
Повисоките воени команданти на батаљонот тврдат дека не  дале согласност за акција, и дека волонтерите самите тргнале  во напад.
Одредот е целосно скршен и практично повеќе не постои. Во видеото ќе го слушнете и прашањето на  украинскиот заробеник волонтер до  про-рускиот бунтовник:  Што барате со тенкови и пушки во мојата земја?
Погледнете го видеото на следната страна:

 
Внимание, видеото е со вознемирувачка содржина:
Специјалниот баталјон го формираа активисти кои изведоа воен удар во Украина. Конфликтот се одржа на 18 јуни од 14-17 часот. Баталјоно

Пронајдете не на следниве мрежи: