Време е за „Виноскоп 2013“ – Што ќе слушаме таму?!

Loading...

Местото каде што секоја есен уживаме во доброто вино и музиката, онаму каде што счуваат урбаните приказни во градот кои долго се прераскажуваат, баш таму каде што љубовта и среќата го исполнуваат духот на метрополата…тоа е Виноскоп.Традицијата се негува, па по седми пат во Скопје ќе се одржи реномираниот вински фестивал „Виноскоп“. Од 16 до 20 октомври подгответе се за петдневно будење на сите ваши сетила. Вкусете ги најдобрите македонски вина, придружени со деликатесна храна и добра музичка програма, во кои со сигурност ќе уживате.
На плоштадот Македонија и оваа година главно ќе се слуша македонска музика. Ова е програмата која од 16-ти до 20-ти октомври ќе нѐ забавува на „Виноскоп 2013“:

 
СРЕДА:
Monsieur Doumani (19:00 – 20:30)
Драган Мијалковски (20:30 – 22:00)
Mayor Mr. Trajanovski (22:00)
Бојана Атанасовска (22:10 – 23:30)
Бени и Нон Стоп (23:30 – 01:00)
ЧЕТВРТОК
Чалгии Раим (13:00-16:00)
Monsieur Doumani (18:00 – 20:00)
Клапа ИСКОН (20:00 – 21:30)
Cross Road Bluese Band (21:30 – 23:00)
Владимир Четкар (23:00 – 01:00)
 ПЕТОК
Тамбураши ( 13:00 – 14:30)
Резидент диџеј Тина (14:30 – 16:00)
Monsieur Doumani (18:00 – 20:00)
Клапа ИСКОН (20:00 – 21:30)
Наум Петрески (21:30 – 22:00)
Тумбао Салса (22:00 – 23:30)
Иван Иванов (23:30 – 02:00)
САБОТА
Monsieur Doumani (13:00 – 14:30)
Skaddia World Music (14:30 – 16:30)
Јаков Дренковски (18:00 – 20:00)
Селимова – Желчевски (20:00-21:30)
The Code (21:30 – 22:00)
Sarah Mace (22:00 – 23:30)
Диџеј Славе (23:30 – 02:00)
НЕДЕЛА
ОТ Бенд (13:00 – 14:30)
Monsieur Doumani (14:30 – 16:00)
Skaddia World Music (18:00 – 20:00)
Ајдаред (20:00 – 21:30)
Кристина Арнаудова (21:30 – 23:00)
Суперхикс (23:00 – 01:00)
Велат дека во виното е вистината, а вистината е една, следуваат пет дена на прослава со пијалакот на боговите, различни вкусови, различни бои и мириси испреплетени со традицијата на убавото македонско вино, храна и музика.
Не пропуштајте, украдете по некој миг, вкусете добро вино и продолжете ја традицијата.Традицијата се негува, па по седми пат во Скопје ќе се одржи реномираниот вински фестивал „Виноскоп“. Од 1

loading...
Loading...