Winamp нема да згасне, го купи компанијата Radionomy

Loading...

Иднината на популарниот музички плеер Winamp е безбедна, бидејќи го купи белгиската компанија Radionomy.Winamp се појави во деведесеттите години, а во последно време му се закануваше опасност од гаснење.
Radionomy го купи Winamp од претходниот сопственик AOL во пакет со радиската услуга Shoutcast. AOL за возврат добил удел во компанијата Radionomy, пишува белгискиот весник De Tijd.
Повеќе прочитајте на GSM.Winamp се појави во деведесеттите години, а во последно време му се закануваше опасност од гаснење.
Radionomy го купи Winamp од претходниот

loading...
Loading...