X-Фактор: Даниел конечно ќе пее на македонски јазик

Loading...

Минатата недела настана вистински хаос околу „мајчиниот јазик“ на Даниел, а сега, во следната епизода, на Х-фактор лајв настапите, трета по ред која ќе се одржи во вторник, натпреварувачите ќе пеат домашни песни.За ова најмногу се израдува поп пејачот Жељко Јоксимовиќ, кој уште од самиот почеток од музичкото шоу нагласи дека натпреварувачите треба да пеат домашни песни, бидејќи тие им се најблиски.
Тој смета дека понудената тема е посебен предизвик за натпреварувачите да можат да го дадат максимумот во интерпретацијата. Музиката нема територија, ниту национална граница, вели Жељко, емоцијата во песната секогаш е на страна на изведувачот, кога музиката ја репродуцира на својот мајчин јазик.
На Кристина Ковач, која од секогаш имала проблем со домашниот репертоар, оваа задача не и падна баш мила, затоа што е убедена дека нема доволно квалитетни песни од кои може да се направи квалитетна селекција.
 За ова најмногу се израдува поп пејачот Жељко Јоксимовиќ, кој уште од самиот почеток од музичкото шоу нагласи дека натпреварувачите треба да пеат д

loading...
Loading...