За денес закажани протести во уште 4 града!

Loading...

Протестите на граѓанската иницијатива „ЗА ЗАЕДНИЧКА МАКЕДОНИЈА“ ќе завземаат се поголеми димензии и ќе се шират низ цела Македонија. За утре покрај во Скопје, протести се закажани во уште 4 града, додека за задутре има најава дека уште 7-8 града ќе се вклучат во протестите.-Можам да најавам дека утре четири града веќе закажаа дека ќе учествуваат во иницијативата со протестни маршеви, кај нив, локално. Станува збор за Прилеп, Куманово, Штип и Кичево. За задутре уште едно 7-8 града најавија дека ќе се вклучуваат, се јавуваат најразлични индивидуалци, организации. Овој протест ќе завзема се поголеми и поголеми димензии. Протестот ќе добива различни форми, нема рок на траење, немаме идеја дека ќе се повлечеме од улица за два,три, пет или седум дена – излеговме затоа што навистина имаме што да кажеме, излеговме затоа што ја сакаме оваа држава и од тоа нема да отстапиме, изјави вечерва во Дневникот на телевизија Сител, Богдан Илиевски од граѓанската иницијатива.-Можам да најавам дека утре четири града веќе закажаа дека ќе учествуваат во иницијативата со протестни маршеви, кај нив, локално. Станува збор за

loading...