За една недела 1.261 повик на „Ало докторе“

На телефонската линија 02/15 123 за медицински совет „Ало докторе“ во изминатите седум дена (од 27 март до 2 април) имало 1.261 повик.Од 15 септември 2014 година кога почна да работи линијата, досега, имало 147.063 повици.
Линијата е достапна секој ден 24 часа со цел да се овозможи непосредна медицинска консултација во моментот на појава на какви било симптоми на нарушување на здравјето.
Дваесет и пет доктори се достапни за медицински совет за јавувањата кои се од граѓани од сите градови на Македонија.
Јавувањата најчесто се за совети поврзани со променливото време, хронични заболувања, респираторни симптоми, кардиоваскуларни, главоболки, зголемена телесна температура, сезонски настинки и симптомна болка.Од 15 септември 2014 година кога почна да работи линијата, досега, имало 147.063 повици.
Линијата е достапна секој ден 24 часа со цел да се

Пронајдете не на следниве мрежи: