За колку години македонец би заработил милион?

Лондонски Економист деновиве направил едно истражување чиј предмет се и балканските држави. Истражувањето е всушност прашање. Колку години му се потребни на просечно семејство да созаде милион евра со својата плата?
Во истражувањето биле опфатени и екс Ју земјите ама и сите останати светски држави. Според резултатите на Американците им се потребни само 20 години, а пресметано е дека всушност секое 25 семејство годишно заработува милион.
Во Данска требаат триесетина години, слично како и во Канада и Јапонија.
Во Франција, Германија и Велика Британија ви требаат четириесетина години до првиот милион, а во Италија, Шпанија и Израел близу 50.
За да го прочитате за Македонија, кликнете на следниот линк. Лондонски Економист деновиве направил едно истражување чиј предмет се и балканските држави. Истражувањето е всушност п

Пронајдете не на следниве мрежи: