За разлика од Србија за Данска не постои „ФИРОМ“

Данска, нашата репрезентација ја најавува како Македонија.Официјалниот спикер на натпреварите во групата во Хернинг нашата репрезентација и сите нејзини репрезенти ги најавува како Македонија, а не како што е според ЕХФ, која во официјалниот протокол не води како ФИРОМ.
Многупати данскиот аниматор го изговори нашето уставно име на синоќешниот натпревар со Данска.
За разлика од Данците, претходните организатори на Европското Првенство, нашиот северен сосед, Србија, не нарекуваше „ФИРОМ“.
Преземено до sport365.mkОфицијалниот спикер на натпреварите во групата во Хернинг нашата репрезентација и сите нејзини репрезенти ги најавува

Пронајдете не на следниве мрежи: