„За заедничка Македонија“ го осудува денешниот инцидент

Loading...

Граѓанската иницијатива „За заедничка Македонија“ го осудува инцидентот на крајот на денешниот протестен марш во кој нападната беше новинарска екипа.-Го осудуваме инцидентот за кој јавуваат дел од медиумите. Апелираме на избегнување и воздржување од провокации од секоја страна и од секој поединец. Ги повикуваме надлежните институции да ги пронајдат сторителите со цел да се откријат вистинските мотиви и позадината на истиот. Ние сме тука за Македонија, за Заедничка Македонија, и од тоа нема да отстапиме. Да живее Македонија, стои во објавениот статус на официјалната страна на граѓанската иницијатива на Фејсбук.
-Го осудуваме инцидентот за кој јавуваат дел од медиумите. Апелираме на избегнување и воздржување од провокации од секоја страна и од секој поедине

loading...