„За заедничка Македонија“ за денес најави протести во 31 град!

Loading...

Граѓанската иницијатива „За заедничка Македонија“ денес објави дека кон протестните маршеви им се приклучуваат нови градови со што од ден протестите се шират и стануваат се помасовни. Денес против рефединирање на Македонија и продавање на националните интереси ќе протестираат 31 град.-Обидите на мала врата да се отвори дебата за промена на идентитетот на граѓаните на Република Македонија нема да успеат. Маските паднаа, „За заедничка Македонија“ не е за прифаќање на туѓи платформи и нивните обиди ќе наидат на силен отпор кај граѓаните на Република Македонија. Денес почнува третата недела на протестите и доказ дека нема да помине платформата, е масовноста на граѓаните која денеска ја имаме во рекорден број на градови, дури 31, истакна Богдан Илиевски од граѓанската иницијатива.
Од „За заедничка Македонија“ бараат јасно и недвосмислено повлекување на обидите за редефинирање на Македонија и отфрлање на Тиранската платформа
-На огромен број граѓани веќе им е јасно дека вистината е на наша страна, Илиевски.
1. Скопје – 17 часот2. Прилеп – 18 часот3. Струмица – 18 часот4. Неготино – 17 часот5. Радовиш – 17 часот6. Кавадарци – 17 часот7. Валандово – 18 часот8. Гевгелија – 18 часот9. Ново Село – 17 часот10. Босилово – 18 часот11. Василево – 18 часот12. Битола – 18 часот13. Кичево – 18 часот14. Охрид – 17 часот15. Крушево – 17 часот16. Ресен – 18.30 часот17. Демир Хисар – 17 часот18. Куманово – 18 часот19. Македонски Брод – 18 часот20. Свети Николе – 18 часот21. Берово – 17 часот22. Пробиштип – 18 часот23. Велес – 17 часот24. Кратово – 17 часот25. Виница – 18 часот26. Македонска Каменица – 17 часот27. Штип – 18 часот28. Крива Паланка – 18 часот29. Делчево – 17.30 часот30. Кочани – 17 часот31. Пехчево – 17 часот-Обидите на мала врата да се отвори дебата за промена на идентитетот на граѓаните на Република Македонија нема да успеат. Маските паднаа, „За

loading...