Заев да ја запознае јавноста со деталите од прифаќањето на точките од албанската платформа

Loading...

Демократската партија на Србите во Македонија веднаш реагираше на информациите кои се појавија во јавноста околу можноста за прогласување на геноцид над Албанците за што обвинети би биле само Србите како народ.-Бараме господинот Заев во овој момент да ја запознае јавноста со сите детали од прифаќањето на точките од албанската платформа во која изречно се бара српскиот народ да биде прогласен за геноциден за наводни злочини над албанското малцинство во Македонија меѓу двете светски војни, од страна на СДСМ. Оваа точка беше една од клучниот услов на албанските партии за коалицирање и една од причините зошто платформата не беше прифатена од страна на Коалицијата „За подобра Македонија“, чиј партнер сме. Ја сакаме вистината, велат од ДПСМ.-Бараме господинот Заев во овој момент да ја запознае јавноста со сите детали од прифаќањето на точките од албанската платформа во која изречно се

loading...
Loading...