Заев го собира криминалното подземје за 11-ти декември

Loading...

Не поминаа ниту 24 часа од објавувањето на последната фотографија на Зоран Заев на која тој е во силна прегратка со некој криминалец, насилник или радикал, а веќе можеме да го видиме сепаратистот и лидер на СДСМ во прегратка со дилер на дрога, пишува порталот Инфомакс. -Неизбежниот пораз кој СДСМ и сепаратистот Заев ќе го доживее на 11-ти декември, го натера лидерот на СДСМ одново да го активира криминалното подземје во земјава и соседството со цел предизвикување на изборни нерегуларности кои потоа ќе служат како алиби со кое ќе се бара поништување на изборните резултати, стои во текстот на порталот.
Наки Халими, фотографиран со сепаратистот Заев на фотографијата погоре е добро познат по криминалот со продажба и дистрибуција на наркотици.
Освен Наки Халими, во „екипата“ играчи од подземјето се и голем број на лица со дебели криминални досиеа за слични или потешки кривични дела. Најпознат во низата е Закир Беќири – Чауш кој имаше направено „фабрика за афери“ во која по нарачка на Заев се печатеа лажни патни исправи и други лични документи, кои потоа блиските новинари и медиуми до СДСМ ги употребуваа во измислување на афери.
При претресот на домот на Чаушот, беа пронајдени голема количина на пацири, оружје но и преку 70.000 нелегално прислушувани приватни разговори, за кои се претспотавува дека завршиле на црниот пазар во Македонија, но и во соседството.
За најголемиот „купец“ на овие материјали е екс-командантот на УЧК, а актуелен висок офицер во косовските безбедносни сили Кадри Кастрати.
  -Неизбежниот пораз кој СДСМ и сепаратистот Заев ќе го доживее на 11-ти декември, го натера лидерот на СДСМ одново да го активира криминалното

loading...