Заев им испрати политичка порака на првоодделенците!

Loading...

Опозицискиот лидер Зоран Заев на најгруб начин ја вмеша политиката во образованието. Подучен од белградските продавачи на скапа магла, тој денеска на Фејсбук објави видеопорака упатена до идните првачиња.И додека нема ништо спорно во тоа да им се обрати на нивните родители и наставници, вистинско политичко самоубиство е политичар, кој сака да се претстави како одговорен и мудар, да си дозволи да им се обраќа на најмладите во видео кое има пренесува политичка порака.
Во видеото во кое им се обраќа и на најмладите Заев вели:
„Ве уверувам доаѓа време без трауми и контроли и лоши екстерни тестирања. Доаѓа време на креативност и слобода на изразување. Промените заедно ќе ги дочекаме уште оваа учебна година со успех.“

Пред само неколку дена Заев навиваше за Шкендија на националната арена „Филип Втори“.
Јавноста го осуди неговото навивање заедно со „балистите“ од Тетово, за кои поделена Македонија ќе ја роди третата албанска држава, македонското знаме треба да гори, а македонското девојче да се занимава со најстариот занает.

Иако утредента се обиде да го испере срамот и да си го обели образот со исто вакво видео, јавноста не му прости што навиваше под знамето на Џемо Хаса, па на сцена стапија неговите медиумски спонзори од Белград, па преку провидната нарачка во „Курир.рс“ се обидоа да го свртат вниманието на јавноста кон сосема апсурдна и измислена.
Обидот, секако, заврши неславно. Овој српски весник често соработува во во кампањите кои ги организира СДСМ/Сорос во соработка со пи-ар консултантите, за кои Заев се надева дека ќе му го подобрат имиџот.
И додека нема ништо спорно во тоа да им се обрати на нивните родители и наставници, вистинско политичко самоубиство е политичар, кој сака да с

loading...