Загатка која го излуде светот! Ајде погодете!

Loading...

Дали можете да ја израчунате вредноста на коњите, потковиците и каубојските чизми?Многу е лесно да се дојде до резултатот колкјкава е вредноста на коњите, но понатаму работата се комплицира.
Оваа математичка загатка ги излуде луѓето во светот, а авторот кој ја поставил на Редит советува:
„Концентрирајте се, бидејќи има трик.“
Загатката е споделена неколку илјада пати, а достигнала половина милиони коментари. Решенијата се измеѓу 22, 23, 42 и 48…

Што вие мислите?Многу е лесно да се дојде до резултатот колкјкава е вредноста на коњите, но понатаму работата се комплицира.
Оваа математичка загатка ги из

loading...
Loading...