Загина Словенец кој во Сирија се бореше на страната на ИД

Словенечките безбедносни служби имаат информација дека пред извесно време во Сирија загинал Јуре Корелец (30), кој се борел на страната на Исламската држава.Јуре Корелец живеел во Медвод кај Љубљана од каде што лани заминал во Сирија и преминал на ислам. Според словенечката ПОП ТВ, Корелец се борел во сирискиот град Рака, а го регрутирал Босанецот Билал Босниќ, кој пред еден месец беше уапсен во операцијата „Дамаск“.
Словенечките служби досега не располагале со информации за идентитетот на загинатиот иако пред извесно време имало вест дека еден Словенец загинал во Сирија.
Наводно, уште четворица негови земјаци се бореле во редовите на ИД, но во меѓувреме, се вратиле во татковината.Јуре Корелец живеел во Медвод кај Љубљана од каде што лани заминал во Сирија и преминал на ислам. Според словенечката ПОП ТВ, Корелец се борел во с

Пронајдете не на следниве мрежи: