Закопале мртва свиња на плац каде требало да се гради џамија

Жителите на Севилја што се противат на изградбата на уште една џамија во својот град смислиле посебен начин да си „помогнат“ себеси во таа ситуација.Тие закопале мртва свиња на местото каде што требало да се гради џамија и ги информирале новинарите за тоа.
Исламските закони забрануваат да се гради џамија на земјиште што е „опогането“ со свиња.
Муслиманската заедница не можела да стори ништо друго освен да ја откаже изградбата. Не биле потребни никакви демонстрации ниту протести од граѓаните на Севилја.Тие закопале мртва свиња на местото каде што требало да се гради џамија и ги информирале новинарите за тоа.
Исламските закони забрануваат д

Пронајдете не на следниве мрежи: