Заменик-директорот на „Халкбанк“ уапсен во САД

Заменик-директорот на турската „Халкбанк“, Мехмет Хакан Атила е упасен во САД, јави турската телевизија НТВ.Атила е обвинет дека ги прекршил санкциите на САД кон Иран.
Заменик-директорт на „Халкбанк“ бил уапсен синоќа на меѓународниот аеродром „Џон Ф. Кенеди“ во Њујорк.
Во врска со апсењето, банката соопшти дека ги „преземени неоходните активности“.Атила е обвинет дека ги прекршил санкциите на САД кон Иран.
Заменик-директорт на „Халкбанк“ бил уапсен синоќа на меѓународниот

Пронајдете не на следниве мрежи: