ЗАРЕМ Е МОЖНО: Полицијата го уапси затоа што им давал храна на бездомниците

Арнолд Абот ќе мора да плати казна од 500 долари и може да помине два месеци во затвор, бидејќи во неделата со уште два пастори беше уапсен затоа што им давал храна на бездомниците.Полицијата во американскиот град Форт Лодердеј на Флорида, го уапси 90-годишниот човек бидејќи заедно со уште неколку луѓе им делел храна на сиромашните.
Арнолд ќе мора да плати казна од 500 долари и може да помине два месеци во затвор. Инаку, Арнолд го прави ова уште од 1991 година, но на сила стапи еден нов закон.
Насобраните луѓе протестирале во знак на поддршка на хуманиот Алберт, а во еден момент, полицаецот викнал: „Веднаш да си ја фрлил таа чинија“, како во рацете да држел пиштол.
Арнолд најавува тужба против градот и вели дека секој човек има право да му помогне на друг човек и дека тоа го прави со години.
Погледнете го видеото:Полицијата во американскиот град Форт Лодердеј на Флорида, го уапси 90-годишниот човек бидејќи заедно со уште неколку луѓе им делел храна на сирома

Пронајдете не на следниве мрежи: