Застрашувачко видео од невремето во Хрватска

Огромниот облак, што се  разви над северниот дел на Италија, денеска пристигна до Истра, а во Пула силниот ветар корнеше стебла, објави сајтот Истрамет.Ровињ е прекриен со темни облаци, а ветрот е се посилен.
Облаци ги прекрија и Пореч, Стари Червар, Новиград…, пренесе Индекс.хр.
Како што јавива Истрамет, времето најопасно ќе биде на подрачјето на Трстанскиот Залив и северозападот од Истра.
Во Пула, пак, силниот ветар корне дрвја.
 
Ровињ е прекриен со темни облаци, а ветрот е се посилен.
Облаци ги прекрија и Пореч, Стари Червар, Новиград…, пренесе Индекс.хр.

Пронајдете не на следниве мрежи: