Завршува распустот за учениците

На учениците во основното и средното образование денеска им завршува летниот распуст.Од утре во новата учебна година 2017/2018 во училишните клупи ќе седнат над 20.437 првачиња.
Средното образование ќе го почнат 17.131 ученик. Поголем дел од учениците се запишани во стручните училишта 9.983, а во гимназиско обраозвание 6.703 ученици.вОд утре во новата учебна година 2017/2018 во училишните клупи ќе седнат над 20.437 првачиња.
Средното образование ќе го почнат 17.131 учени

Пронајдете не на следниве мрежи: