Земјоделците ја блокираа скопската обиколница

Loading...

Ние земјоделците нема да молчиме и мирно да гледаме како по сценарио ни се разнебитува државата, порачаа земјоделците кои денеска ја блокираа Скопската Обиколница во знак на протест против платформата на албанските партии потпишана во Тирана.Порачаа дека ќе останат да ја штитат заедничка Македонија со сите обележја на унитарна, суверена и самостојна држава.
-Секоја идеја за нејзино редефинирање, порачуваме, нема да ви помине!, посочија земјоделците.
Посочуваат дека земјоделците без разлика на етничката припадност сакаат да живеат во заедничка Македонија, која нема чекор по чекор некој да ја менува додека не ја растури.
Тие повикуваа на разум во овие клучни моменти кои може да ја однесат Македонија во несакан правец од кој нема назад.
Најважно за земјоделците е трудот и посветената работа, велат при денешната блокада, ние сакаме да гледаме политичките елити во Македонија тоа да го прават, а не да го двојат народот и да прифаќаат туѓи агенди и разно-разни платформи кои нема да и донесат добро на Македонија.Порачаа дека ќе останат да ја штитат заедничка Македонија со сите обележја на унитарна, суверена и самостојна држава.
-Секоја идеја за нејз

loading...