Земјоделците со тешка механизација се приклучуваат на протестниот марш во Скопје ЗА ЗАЕДНИЧКА МАКЕДОНИЈА

Loading...

Земјоделците огорчени од Тиранската платформа, со тешка земјоделска механизација се приклучуваат на протестниот марш во Скопје на граѓанската иницијатива „За заедничка Македонија“.Со трактори и комбајни, земјоделците кажуваат „НЕ“ на воведувањето двојазичност на целата територија на Македонија, на дебати кои се вовед во промена на химната, знамето и грбот на Република Македонија, вметнување на албанскиот јазик на банкнотите и монетите, како и воведување казни од три до пет илјади евра за неупотреба на албанскиот јазик.Поддршката ЗА ЗАЕДНИЧКА МАКЕДОНИЈА се помасовно продолжува да се шири, денеска ќе има протести во 26 градови.
Со трактори и комбајни, земјоделците кажуваат „НЕ“ на воведувањето двојазичност на целата територија на Македонија, на дебати кои се во

loading...