Жените ги уценуваат партнерите со секс!

Loading...

Студија во Велика Британија открива дека 2/3 од претставничките на понежниот пол го користат сексот како награда за партнерот, ако ги исполнат соодветните “услови”.
Активностите на дамите потсетува малку на дресер на куче кое добиванаграда за добро однесување. На прашањето “Дали сте го користеле некогаш сексот, за да ги постигнете своите цели”, 65% од жените одговориле со “да”, во споредба со само една десетина од мажите кои го користеле истиот трик.
Во истражувањето учествувале 1994 мажи и жени од 18 години. 8% од дамите го наградуваат партнерот со секс, откако ги држеле “на суво” подолг временски<п />период. Мажите ги уценуваат партнерките со интимни награди најчесто, за да гледаат натпревар на телевизија. 38% од жените ја користат оваа тактика, за да добијат од партнерот помош во домашните работи, 28% ја сочинуваат сопружниците, заради излегување, за време на кое тие ќе треба да ги гледаат децата. 17% од мажите ја наградуваат партнерката со бурна ноќ по цела ноќ помината во друштво на пријателите.Студија во Велика Британија открива дека 2/3 од претставничките на понежниот пол го користат сексот како награда

loading...
Loading...