Жените кои работат 3 смена имаат поголем ризик да заболат од рак

Loading...

 Жените кои работат ноќни смени докажано имаат поголема шанса да заболат од рак. Новите истражувања покажуваат дека така се зголемува ризокот за заболување од карцином за 19 посто.
Најизложени се медицинските сестри, меѓу кои има 58 проценти заболени отколку од жените од други професии.
Истражувањето е извршено на 61 жени од сите краишта во светот.Новите истражувања покажуваат дека така се зголемува ризокот за заболување од карцином за 19 посто.
Најизложени се медицинските сестри, меѓ

loading...
Loading...