Жените спијат со поранешните се додека не најдат некој подобар

Жените често ги искористуваат поранешните момчиња за секс. Истражувањата покажуваат дека половина од жените имаат повремени сексуални односи  со партнерот, се додека не најдат некое ново момче.
Сексот со поранешните не е никаква табу тема, но она што загрижува е фактот дека се повеќе жени имаат сексуални односи со поранешното момче.
Истражувањето е работено во соработка со повеќе од 5.000 жени и  мажи. Кај припадниците на посилниот пол само се докажа она што одамна се знаеше. Ним сексот им е подеднакво важен.
Жените од друга страна, признаваат дека немаат ништо против сексот со поранешниот, се до моментот кога ќе најдат нов љубовник. Дури 75 % од нив сметаат дека редовниот секс е важен за телесното и духовното здравје, додека само 12 % од нив признале дека имаат секс со поранешниот бидејќи им недостига неговиот допир.
На прашањето зошто спиете со поранешниот партнер? – поголем дел од жените одговориле дека тоа е многу полесно отколку да бараат партнер за една ноќ.
Најчести причини поради кој доаѓа до обновувањето на сексуалните односи се комуникацијата преку Фејсбук, случајната средба и премногу алкохол.Жените често ги искористуваат поранешните момчиња за секс. Истражувањата покажуваат дека половина од жените имаат повр

Пронајдете не на следниве мрежи: