Зголемен интерес за студирање на Универзитетот за информатички науки „Св.Апостол Павле“ во Охрид

Loading...

Во пресрет на вториот уписен рок закажан за 3 септември од Универзитетот за информатички науки и технологии „Св. Апостол Павле“ информираат дека во првиот уписен рок е забележан пораст од 30% на бројот на запишани студенти, во споредба со минатогодишните уписи.Оваа година бруцошите покажале најголем интерес за студирање на факултетите за Компјутерски науки и инженерство и Информатички системи, визуелизација, мултимедијална и анимациска техника и Студиската програма по е-влада, е-бизнис е-култура при Факултетот за применети информатички технологии, машинска интелигенција и роботика.   
Во претстојниот уписен рок на идните студенти на Универзитетот „Св. Апостол Павле“ им стојат на располагање 345 слободни места на петте факултети, распоредени во 10 различни студиски програми.
Повеќе информации во врска со уписите можете да најдете на веб страната на Универзитетот https://www.uist.edu.mk или преку комуникација со посредство на е-пошта на адреса [email protected] или телефон на 046 511 000..Оваа година бруцошите покажале најголем интерес за студирање на факултетите за Компјутерски науки и инженерство и Информатички системи, визуелизаци

loading...
Loading...