Знаете ли Ајфонот колку струја троши?

Loading...

Дали знаете дека вашиот Ајфон, троши поголемо количество електрина енергија од вашиот фрижидер?Новиот извештај покажува дека вашиот фрижидер годишно троши 322 киловат часoви енергија, а вашиот Ајфон троши дури 361 киловат часoви.
Всушност, целата таа енергија е искористена на бежичната конекција, користењето податоци и полнењето батерија. А студијата ја направи институтот “Breakthrough“.
Меѓутоа, тоа не е ништо во однос на информационите и комуникациските технологии ширум светот кои користат 10 % од светската струја.
Сегашните извештаи велат дека поради преголемото користење на оваа технологија, тој процент би можел да биде повисок.
Извор. think.mk
 Новиот извештај покажува дека вашиот фрижидер годишно троши 322 киловат часoви енергија, а вашиот Ајфон троши дури 361 киловат часoви.
Всуш

loading...
Loading...