Знаете ли каде се наоѓа брегот на Венера? Постојат дури три, два се на телото на жената, а едниот е…

Loading...

Многумина се срамат  да признаат каде се наоѓа овој  дел од телото. Некои лекции од анатмоија не се наменети само за студентите по медицина, туку  секој  од нас би  требало да знае каде се наоѓаат  одредени  работи  на телото  на човекот. Па така и  кога се работи за „Брегот на Венера“.
Сепак, на ова прашање можеби  би  паднале и  самите доктори, бидејќи би  требало  да се сетат  дека на нашето  тело постојат дури  две брекчиња кои  го  дбиле името  по римската божица на љубовта и страста. Третиот, кој  нема врска со  анатомијата , се наоѓа на планетата Венера, но  него  веројатно никогаш  нема да имате прилика да го посетите.
Оној кој  прв ви паѓа на ум, е „монте пубис“, испакнатоста која настанува поради собирање масно  ткиво пред срамната коска.
Иако  го имаат  и  мажите и  жените, кога ќе се каже „брегот на Венера“ обично  се мисли на деликатниот дел од телото, сместен веднаш  над вагината.
Но, постои и  уште еден, кој  се наоѓа на дланката. Под секој  прст на раката, се наоѓа по едно  брекче. Она најголемото е сместено веднаш под палецот, стручно  се нарекува „брегот на венера“.
Некои лекции од анатмоија не се наменети само за студентите по медицина, туку  секој  од нас би  требало да знае каде се наоѓаат&nbs

loading...