Знаете ли што се наоѓа во популарните кесички за кафе „3 во 1“? Некои од нивните состојки се ризични по здравјето!?

Иако прекумерното уживање може да предизвика симптоми на психофизичка зависност и непожелни ефекти на здравје, обичното „турско“ кафе има и низа предности. Богато е со минерали, првенствено со манган и магнезиум, потоа со витамин Б3, има силни оксидациони својства и влијае на здравјето на мозочните клетки, штити од атеросклероза и неколку видови на рак.За инстант пијалоците тоа не можеме да го потврдиме. Тие содржат минимален број на зрна кафе во нив, а користеното зрно е со лош квалитет затоа што големиот број од позитивните својства се губат во текот на термичката обработка.
Прочитајте повеќе на оваа тема на najadise.mkЗа инстант пијалоците тоа не можеме да го потврдиме. Тие содржат минимален број на зрна кафе во нив, а користеното зрно е со лош квалитет затоа што

Пронајдете не на следниве мрежи: