Знаете ли во кое годишно време сексуалната желба е најголема?

Loading...

Иако некои студии покажуваат дека зимата го намалува либидото,периодот пред нас е вистинско време за магија во креветот.Фактот дека во септември се раѓаат најмногу бебиња,што значи дека зачнувањата се на почетоците од празниците,а има и истражувања кои покажуваат дека мажите побрзо се возбудуваат и попривлечни им се женските тела во зима отколку во друг период од годината.
Причина за тоа е фактот дека голотијата во зима помалку присутна,а по економскиот закон на понудата и побарувачката,ретката роба повеќе се цени.
Тоа е веројатно и причина што се изразува еротски,но и сајтовите за запознавање партнер најмногу се пребаруваат во овој период.
Од друга страна,за раскинувањето најчесто се размислува во периодот од новогодишните празници до Денот на заљубените.
Причина: празниците се стресни и нивото на енергија е пониско во текот на зимските месеци,поради што имаме променливо расположение.Фактот дека во септември се раѓаат најмногу бебиња,што значи дека зачнувањата се на почетоците од празниците,а има и истражувања кои покажуваат дек

loading...